Ανήκομεν εις την Δύσιν.

Posted on 6 Ιουνίου, 2013

0


Κεμαλίστρια

Κεμαλίστρια

Αυτοί οι ανατολίτες, οι δούλοι της ιστορίας, με τον Μεγάλο Βασιλέα, μετρούν θύματα. Μια βδομάδα τώρα χιλιάδες άνθρωποι αψήφισαν καταστολή και προπαγάνδα, σε μια χώρα που αυτά συμβαίνουν σε πολύ σκληρότερο βαθμό. Είναι ακόμα στο δρόμο και διεκδικούν, αυτοί που στο στερεοτυπικό μυαλό ορισμένων είναι αδιάφοροι για τα πολιτικά, απλώς φανατικοί μουσουλμάνοι σε ημιάγρια κατάσταση.

Τους είπαν Κεμαλιστές, πράκτορες, υποκινητές πραξικοπήματος κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος, με βασικά αιτήματα στοιχειώδεις ελευθερίες, δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Και απ’ την άλλη , βέβαια, έχεις τα ατίθασα πνεύματα. Τους δημοκράτες διανοητές, τους κληρονόμους του πολιτισμού, στην δυτική μεριά του Αιγαίου. Σε αφασία. Πολλοί να μην καταλαβαίνουν τί γίνεται ή άλλοι να νιώθουν ηττημένοι αμετάκλητα.

Και οι άλλοι σκοτώνονται. Εδώ νιώθουμε ηττημένοι, σε αδιέξοδο. Εκεί διεκδικούν, κι ας σκοτώνονται.  Γιατί, τελικά δεν είναι η καταστολή, που τσακίζει κινήματα, πορείες, απεργίες. Ό,τι δεν κάναμε είναι γιατί στην τελική δεν το θέλαμε και τόσο.

Στην Τουρκία δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα όμως, δεν θα είναι όπως χτες ή όπως σήμερα. Κάτι νέο θα ρθει. Καλο; Κακό; Στο χέρι  όσων βρίσκονται στο δρόμο είναι να γράψουν στα πιστοποιητικά θανάτου των συντρόφων τους τη σωστή αιτία.

Ευτυχώς εμείς δεν κινδυνεύουμε. Στη χώρα μας δεν γεννιούνται τέτοια φαινόμενα. Εδώ γεννιούνται μόνο συκοφαντημένοι τον τελευταίο καιρό.