Τρία υπέροχα χρόνια.

Posted on Απρίλιος 29, 2013

0


3-Μάθαμε πολλά:

1. Διλήμματα μπαίνουν μόνο σε όσους είναι φοβισμένοι.

2. Ο συκοφαντημένος θα μείνει σιωπηλός.

3. Τελείωσε το παραμύθι «ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής».

4. Ο αγώνας είναι σαν την εγκυμοσύνη. Ολίγον έγκυος δεν είσαι. Είσαι; Απλώς δεν είναι απαραίτητο να θέλουμε να αγωνιστούμε . Έτσι; Δημοκρατία δεν έχουμε;

5.Πως ανακοινώνει η κυβέρνηση μειώσεις/περικοπές/απολύσεις/αλλαγές στις συμβάσεις σε ένα κλάδο: α)βγαίνει ένα στέλεχος των κυβερνώντων και κάνει την πρόταση.β) Ο καλός πρωθυπουργός το διαψεύδει.γ)Περνάνε μερικοί μήνες. δ)  Έρχεται πολυνομοσχέδιο στη βουλή. ε)Κάπου χωμένη μέσα στο πολυνομοσχέδιο είναι χωμένη και η επίμαχη διάταξη. στ) Περνάει το πολυνομοσχέδιο και οι εργαζόμενοι απεργούν. ζ) Τα ΜΜΕ τους συκοφαντούν, οι μαγαζάτορες παραπονιούνται, οι πολίτες ανησυχούν από τις φωνές (μη ξυπνήσει και το μωρό). η) λήθη.

6. Ο φουκαράς είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στο κόσμο.

7. Όλοι είναι στο τσακ να σηκωθούν και να γίνει χαμός. Αν δουν κανένα να πετάει ένα νεράτζι, όμως, κατακρίνουν μαζί τον Ευαγγελάτο τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

8. Πολλοί θα ήθελαν απλώς να γυρίσουν το χρόνο πίσω. Στο 2000 ας πούμε. Αυτοί είναι οι θεωρητικοί των φουκαράδων που λέγαμε πιο πάνω.

9.Με την προπαγάνδα των των ΜΜΕ γίνονται οι ζυμώσεις των μικροαστών.

10. Είμαστε λίγο πιο έτοιμοι να ακούσουμε νέα πράγματα. Δεν έχουμε μάθει ακόμα να τα ξεδιαλέγουμε.

11. Δεν είναι ψεύτες οι πολιτικοί. Είναι απόλυτα ειλικρινείς και αποτελεσματικότατοι ως προς τους στόχους τους.

12. Τα πράγματα σε το κρίσιμες περιόδους μπορούν πάρουν οποιαδήποτε πορεία. Πραγματικά οποιαδήποτε. Πίσω, όμως δεν θα πάνε.

13. Οι μετανάστες μας κλέβουν την εξαθλίωση. Κι αυτό δεν είναι ανεκτό.

14. Το κέντρο της πόλης υποβαθμίζεται, αλλά ποτέ δεν φταίει ο δήμαρχος, οι εργολάβοι, η πολεοδομία, τα πάργκινγκ, το τσιμέντο. Φταίνε οι μετανάστες, οι ναρκομανείς και τα Εξάρχεια.

15. Οι νεοφιλελεύθεροι θα είχαν πλάκα αν δεν ήταν επικίνδυνοι, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όσα ευαγγελίζονται σε επίπεδο ατομικών ελευθεριών και περιβάλλοντος δεν μπορούν να υφίστανται στο οικονομικό μοντέλο που επιθυμούν.

16. Ο Σαμαράς δεν είναι νεοφιλελεύθερος.

17. Στα όρια του λογοτεχνικού μύθου/ήρωα, σαν πανανθρώπινο σύμβολο της υποκρισίας και του καιροσκοπισμού, αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης. Μεταξύ Οδυσσέα και βαρόνου Μινχάουζεν. Ταξιδεύει προς την αριστερά της ευθύνης αλλά τελικά είναι κολλημένος στη δεξιά της ντροπής.

18. Κάποιοι είναι αμετανόητοι και περιμένουν σωτήρες, γιατί: έτσι συνήθισαν, φοβούνται ή είναι σε καταστολή και δεν αντιλαμβάνονται τίποτα.

Advertisements
Ετικέτα: