«Πρώτα ήρθαν…»

Posted on Ιουνίου 7, 2012

1


Ένας ναζιστής χτύπησε δυο βουλευτές της αριστεράς.

Ένας ναζιστής χτύπησε δύο γυναίκες.

Ένας ναζιστής χτύπησε δύο ανθρώπους που διαφωνούσαν μαζί του.

Στην Ελλάδα του σιχαμερού καθωσπρεπισμού, του μικροαστισμού των νοικοκυραίων που μυρίζουν χλωρίνη (ή φορμόλη), σήμερα είναι μέρα ελεύθερης πτώσης…από τα σύννεφα. Ανήκουστα πράγματα έγιναν…

Για κάποιους η σημερινή μέρα είναι μια απλή επιβεβαίωση. Για παράδειγμα οι δεκάδες δεκάδων μετανάστες, που έχουν μαχαιρωθεί ή δαρθεί, ήξεραν. Οι αριστεροί φοιτητές και συνδικαλιστές που επίσης έχουν κατα καιρούς , χρόνια τώρα,  μαχαιρωθεί και δαρθεί ήξεραν. Οι διαδηλωτές που έβλεπαν τα ΜΑΤ με ναζιστικά σύμβολα να χτυπούν αδιακρίτως, επίσης ήξεραν. Όσοι είχαν ανοιχτά μάτια ήξεραν.

Δεν ήξεραν οι δήθεν νοικοκυραίοι, του πελατιακού κράτους. Δεν ήξεραν τα ΜΜΕ που εξέθρεψαν την ξενοφοβία και γενικότερα τα συντηρητικά  αντανακλαστικά της κοινωνίας. Δεν ήξεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που προεκλογικά υιοθέτησαν την ατζέντα της ΧΑ (ομολογία Λοβέρδου). Δεν ήξεραν, τέλος, οι απλοί ψηφοφόροι, τόσο απλοί που η προπαγάνδα τους κατάπιε αμάσητους.

Όσοι «δεν ήξεραν» μήνες τώρα κάνουν μαζί με τα «λεβεντόπαιδα» πογκρόμ στην Αθήνα. Όσοι «δεν ήξεραν» σήμερα σήκωσαν χέρι.

Όσοι ξέρουμε, ας τους το κόψουμε.

Advertisements