Εκλογές, για τη Δημοκρατία ρε γαμώτο.

Posted on 13 Μαρτίου, 2012

0


Ευτυχώς φτάνουν οι εκλογές. Θα αναπνεύσουμε λιγάκι δημοκρατία. Οι άρχοντες θα επιτρέψουν μια προκαθορισμένη ημερομηνία, σε προκαθορισμένα μέρη, με προκαθορισμένο τρόπο να επιλέξουμε τους προκαθορισμένους υποψήφιους των υπαρχόντων διαπλεκόμενων (στην πλειοψηφία τους) κομμάτων. Δημοκρατία.

Αλλά αυτές οι εκλογές θα είναι μόνο η κατάληξη μια σειράς γεγονότων. Από το 2009, όπου μας αποκάλεσαν τεμπέληδες -εμάς, τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη-, όπου μας φόρτωσαν χρέη με επαίσχυντες συμβάσεις, που οι υποψήφιοι μας υπέγραφαν με δυο χέρια. Στη συνέχεια, για 2 χρόνια, αφού υποστήκαμε τη χειρότερη και πιο σιχαμένη προπαγάνδα από εποχής Γκέμπελς, υπνωτιστήκαμε και μείναμε απαθείς. Και όταν δεχθήκαμε επί μακρόν την πιο απίστευτη καταστολή, φοβηθήκαμε και λουφάξαμε.

Και φτάνουμε στις εκλογές και το σύστημα, παρά τους τριγμούς του, δουλεύει ρολόι. Με τις εκλογές αυτές οι γνωστοί – άγνωστοι θα πάρουν την επίφαση δημοκρατίας που εφαρμόζουν, θα τη νομιμοποιήσουν και μετά για τα επόμενα 4 χρόνια θα την τρίψουν στη μούρη μας και θα μας τη δώσουν να την καταπιούμε. Και θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι, γιατί «ο λαός θα έχει μιλήσει» και γιατί  «θα έχουν νωπή λαϊκή εντολή».

Στην αρχή της κρίσης προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είμαστε ένας λαός διεφθαρμένος.  Τώρα, που και τυπικά έχουμε χρεοκοπήσει καταλάβαμε. Δεν είμαστε διεφθαρμένοι. Είμαστε ηλίθιοι.