Σιτέψαμε, ώρα για το σφαγείο.

Posted on 10 Μαρτίου, 2012

1


Απλά μαθηματικά.Τί δεν καταλαβαίνεις;

Χαράς ευαγγέλια. Για νιοστή φορά σωθήκαμε. Οι πολιτικοί ηγέτες, αν και μη εκλεγμένοι άρχισαν να διατείνονται πως έκαναν το καθήκον τους προς το ελληνικό λαό, τα παπαγαλάκια κελαηδούσαν πιπιλώντας το μυαλό και του τελευταίου αμύητου και γενικώς ήταν μια μαγική μέρα χτες. Μέχρι που οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου τούτου αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τα CDS που διέθεταν!

Χωρίς να διαθέτω γνώσεις οικονομικών (εξάλλου το χρέος της χώρας μόνο οικονομικό δεν είναι), αυτό είναι ισοδύναμο με χρεωκοπία. Τα CDS είναι ασφάλιστρα. Εγγύηση, δηλαδή,  σε αυτόν που του χρωστάμε ότι θα πάρει τα χρήματα του, ακόμα και σε περίπτωση, που δεν θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Σαν εύρημα ,μάλλον, θα πρέπει να πιστωθεί στην Goldman Sachs, την οποία είχαν προσλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις για να καλύψουν το χρέος και να μπούμε στην ευρωζώνη. Οι κάτοχοι αυτών των ασφαλίστρων αποφάσισαν την ενεργοποίηση τους. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα ασφάλιστρο, που ενεργοποιείται  χωρίς να συντρέχει ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι κάτοχοι των CDS, αποφάσισαν να τα ενεργοποιήσουν αμέσως μετά το θεόσταλτο και καταπληκτικό κούρεμα! Δηλαδή, αν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται, περίμεναν τόσο καιρό να δεθεί η χώρα με τη συμφωνία αυτή, ώστε να της δοθεί το τελικό χτύπημα. Να έχουμε κατά νου ότι πλέον το θέμα του χρέους μας υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο. Επίσης, μετά τη συμφωνία για το «κούρεμα» οι τράπεζες έχασαν λεφτά σε ομόλογα (περίπου 100 δις), αλλά πήραν ρευστό από το νέο δάνειο που πήρε η χώρα (περίπου 30 από τα 130 δις)! Δηλαδή, και επανακεφαλεοποίηση και νομική δέσμευση του λαού . Και μετά από αυτή τη συμφέρουσα για τις τράπεζες συμφωνία, αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν και τα ασφάλιστρα. Μα δεν ήταν τελικά το PSI (=»κούρεμα») η σωτηρία της χώρας;

Η χώρα χτες το βράδυ χρεοκόπησε. Ο οίκος Moodys ανακοίνωσε πως θεωρεί την Ελλάδα χρεοκοπημένη. Όλο αυτό το παιχνίδι των 3 τελευταίων χρόνων έφτασε εκεί ακριβώς που επιθυμούσαν οι πιστωτές και οι τοκογλύφοι. «Έδεσαν» την υπόθεση τους με όλους τους δυνατούς τρόπους, μεθοδικά. Πρώτα έπρεπε να σιτέψει το ζωντανό και μετά να το σφάξουν.

Το διασκεδαστικό είναι ότι η ενεργοποίηση των CDS θα περάσει στα ψιλά πιθανότατα, από την εγχώρια προπαγάνδα τουλάχιστον, γιατί έξω το λένε ξεκάθαρα ότι χρεοκοπήσαμε. Η λέξη χρεωκοπία δεν θα παίξει στις ειδήσεις. Μάλιστα, όσο η αριστερά ( έστω και αυτή η συστημική αριστερά) ανεβάζει τα ποσοστό της, τόσο η πραγματικότητα από δυστοπία θα παρουσιάζεται σαν ουτοπία.

Ευτυχείτε, λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς!