1010111001, άλλες, σου λέω, θέλουμε άλλες.asdf

Posted on Ιανουαρίου 10, 2012

1


Αυτό δεν είναι ένα κείμενο. Το παίρνει ο αέρας.

Κείμενα δεν υπάρχουν, γιατί δεν υπάρχουν λέξεις. Μας τις πήραν, τις μπέρδεψαν και τις επέστρεψαν παραποιημένες.

Κάτω τα κείμενα χωρίς αντικείμενα μέσα στη κοινωνία. Αν χρειαστεί, κάτω και οι λέξεις· φθαρμένες και αξιοθρήνητες, αν δεν έχουν κάτι να μας πουν,  να γίνουν άλλες. Στη φωτιά ότι δεν μπορεί να φέρει την ανατροπή. Το κείμενο πρέπει να είναι θερμό, να δημιουργεί κίνηση. Σε θερμοκρασία συντήρησης και ψύχρας μπαίνουν τα ψόφια κρέατα.

Αν θέλουμε νέες καταστάσεις θέλουμε νέα γλώσσα. Αν θέλουμε νέα γλώσσα να αφήσουμε πίσω την παλιά σκέψη. Τέχνη και διακήρυξη πάνε μαζί. Οι ουδέτεροι και χλιαροί κουρνιάζουν, μένουν πίσω. Άοσμοι.

Σκόνη σκόνη σκόνη. Αλλά και αέρας αέρας αέρας. Κλεισούρα βιβλιοθήκης, που ανοίγει σε μεσημεριάτικη πλατεία. Ξέρεις εσύ. Αναλόγια, εξαπτέρυγα, έδρες, εξουσία. Όμως δρόμος, κόσμος, κοινωνία.Ελαφρότητα, τυχαιότητα, μετριότητα, άγνοια, παραλυσία. Όμως Τέχνη, γνώση, προπαγάνδα, πρωτοπορία.

Το νόημα είναι το πιο επίκτητο πράγμα στο κόσμο. Είναι το εξ ορισμού πρόσθετο. Ό,τι πρόσθετο εξυπηρετεί σκοπούς. Οι σκοποί είναι τόσο συγκεκριμένοι, τόσο στρατευμένοι. Το νόημα στα χέρια όσων θέλουν αλλαγή · το συλλογικό νόημα διαλύει τις νεφέλες.

Ξέρεις, αλλά δεν αρκεί. Κάνεις αλλά δεν αρκεί. Βαφτίστηκες; Βούτηξες, αλήθεια, στη συνείδηση για να βγεις από τον καθρέφτη που σου κληροδοτήθηκε;  Dromos polis na matheis to onoma sou sto telos. Dokimές, δοκιμes…

Λέξη = γλωσσικό σημείο, αποτελούμενο από δύο μέρη. Σημαίνον και σημαινόμενο. Καμία αιτιολογική σύνδεση μεταξύ των δύο. Τάδη έφε ο πατέρας της σύγχρονης γΛωσσολογίας, Φ. ντε Σωσύρ. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον : οποιαδήποτε λέξη μπορεί να πάρει οποιοδήποτε νόημα. Φθόγγοι για να παίζουμε, φθόγγοι για να επικοινωνούμε. Φθόγγοι για να πλάθουμε.

ΑΒΓ,

Ό,τι σκεφτείς θα το σκεφτείς σε μια γλώσσα. Σπάς τη σύμβαση, και σκέφτεσαι στη γλώσσα σου, με τον τρόπο σου. Την κάνεις δικιά σου, γιατί έχεις σκοπό· σκοπό : θυμήσου.

Advertisements