Καλή χρονιά, ο δρόμος ας μιλήσει δυνατά το νέο έτος.

Posted on 31 Δεκεμβρίου, 2011

0


Οι ευκαιρίες, λένε κάποιοι αισιόδοξοι, πάνε κι έρχονται. Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες είναι αμείλικτες, μαθηματικής ακρίβειας λεπίδα. Η χρονιά που φεύγει αφήνει μεγάλες νίκες :πλατείες, μεγαλειώδεις απεργίες, ζύμωση του κόσμου. Αφήνει , όμως, – αλήθεια, δεν πρέπει να το ξεχνάμε- και μεγάλες ήττες: μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση φασιστών, μια οικονομική κατοχή, ένα εμετικό σύστημα προπαγάνδας και κομματικής φαυλότητας , που μας εξουσιάζει ακόμα.

Σε λίγες ώρες θα έρθει το 2012 και θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα η τελευταία μας ευκαιρία. Για την ακρίβεια η τελευταία ευκαιρία να περισώσουμε μια ρανίδα αξιοπρέπειας, που μάλλον μας έχει απομείνει σαν λαός.

Μπροστά προβλέπετε μια μάχη. Θα είναι λυσσαλέα και τα θύματα ήδη υπάρχουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το 2011 μάθαμε, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις, ότι το κράτος δολοφονεί (είτε έτσι, είτε αλλιώς). Το 2012 έχουμε μια ευκαιρία να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της γνώσης. Στο δρόμο, μόνο στο δρόμο αυτή η χρονιά θα γίνει «καλή», στο δρόμο θα κερδηθεί η αξιοπρέπεια και η ζωή.

Σε όσους νιώθουν σύντροφοι με τον διπλανό τους, σε όσους νιώθουν ότι τα μέσα καταστολής του κόσμου τους δεν θα είναι αρκετά να καταπνίξουν τις φωνές των ρομαντικών· σε όσους σιχάθηκαν τους τεχνοκράτες και τους προφεσόρους· σε όσους αγωνιούν και επιθυμούν:

Καλή χρονιά· τώρα είναι η ώρα.