Θείος αποπροσανατολισμός.

Posted on Δεκέμβριος 28, 2011

0


Όσοι είστε φυσιογνωμιστές, μη σπεύσετε. Κακεντρεχείς…

Προφανώς, πλέον δεν υπάρχει στη πολιτική ζωή του τόπου μία μη εκλεγμένη κυβέρνηση, με νεοφασίστες. Επίσης, όπως φαίνεται, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν καταργήθηκαν, ο κατώτερος μισθός δεν είναι παλιά και περασμένη ουτοπία, οι δομές του κράτους Πρόνοιας (χιούμορ) δεν ξηλώνονται. Οι συντάξεις και οι μισθοί είναι άθικτοι, μικρομάγαζα δεν κλείνουν και απολυμένους ή ανέργους δεν έχουμε· μας τέλειωσαν.

Γι’ αυτό το λόγο τα ελληνικά ΜΜΕ και κάποιοι βραδύνοες αποφάσισαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να ασχοληθούν με άλλα θέματα της επικαιρότητας, φλέγοντα και ζουμερά. Για παράδειγμα με τις δηλώσεις του Γιλμάζ. Όμως, όλα τα φώτα και η λάμψη της δημοσιότητας έπεσε σε ένας ταπεινό, έγκλειστο μοναχό, με αυτό το αθώο και προβατίσιο βλέμμα. Σε ένα ασκητή της πίστης, που τυχαίνει να έχει ψυχοπαίδια του μερικούς καναλάρχες-βουλευτές-υπουργούς-μεγαλοαστούς κ.λπ., που έχουν σπεύσει αυτές τις μέρες να τον υποστηρίξουν, στον Γολγοθά που έχει να διαβεί προς το κελί του Κορυδαλλού.

Μάλιστα, «Εφραίμ»: Θέμα παγίδα. Το γεγονός ότι αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη σε τόσο κρίσιμη περίοδο, με το τί θα συμβεί σε έναν παπά, που έβαλε τα γυαλιά στους μεσίτες, είναι η μία πτυχή. Η άλλη είναι αυτή με τη πασίγνωστη δικαιολογία των  δήθεν χριστιανών , που λέει ότι «αφού και άλλοι έφταιξαν: πολιτικοί, επιχειρηματίες…». Θυμίζει αυτό που λένε τα παιδάκια στο δημοτικό :» Αφού και οι άλλοι μίλαγαν κυρία, γιατί μόνο εγώ να βγω;»

Και έχουμε τη σουρεαλιστική κατάσταση, σε μια χώρα που ο λαός της σφάζεται κυριολεκτικά σαν αμνός, οι «χριστιανοί» του να βγαίνουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν μονάχα υπέρ του Γέροντα. Και εντάξει αυτοί βγήκαν. Εμείς οι υπόλοιποι, γιατί ασχολούμαστε; Τελειώσαμε με τα υπόλοιπα θέματα, τα λύσαμε και τώρα ήρθε η ώρα για»άρτο και θεάματα»; Ή μήπως περιμένουμε δικαίωση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου από εκείνους που το δημιούργησαν; Ας είμαστε σοβαροί, δεν θα δικάσουν τους εαυτούς τους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βάλουν μέσα τον Εφραίμ και θα δικαιώσουν εν μέρει όσους υπερχρστιανούς  τον βλέπουν σαν εξιλαστήριο  θύμα.

Υ.Γ: Το πιο ενδιαφέρον, σημειολογικά , σε όλη αυτή την υπόθεση είναι η συσπείρωση και η αγωνία τρίτων, επιφανών προσώπων να υποστηρίξουν ως αθώο έναν μοναχό , ο οποίος ψευδώς τάχα κατηγορείται για παράνομες αγοραπωλησίες. Από όλους τους μοναχούς, αυτός ο ένας και  αθώος τυχαίνει να έχει τις καλύτερες γνωριμίες.

Advertisements