Από τα μεσημέρια ξεκίνησε η κρίση.

Posted on Δεκέμβριος 11, 2011

0


Διανύουμε μέρες ηρεμίας. Αυτή είναι η μία ερμηνεία. Η άλλη είναι αυτή που λέει ότι έχουμε αναισθητοποιηθεί πλήρως, ότι η μιντιακή προπαγάνδα εδώ και τέσσερις δεκαετίες «μεταπολιτευτικού» πολιτισμού έκαψε κάθε κύτταρο αντίδρασης, σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Απεργίες και ημέρες μνήμης με μικρή συμμετοχή, χειμωνιάτικη μιζέρια υποτακτικής ψυχολογίας. Σε λίγο θα ακούμε για τις αιματηρές μας θυσίες, που δεν πρέπει να πάνε χαμένες, ώστε να πάρουμε την 132η δόση σωτηρίας. Μα , είναι τραγικό! Τουλάχιστον – αφού θέλουμε σώνει  και καλά να είμαστε υποτελείς- ας γελάσουμε με το χιούμορ τους. 

Νέος πρωθυπουργός και νέα κυβέρνηση και συνεχώς η ίδια αμείλικτη επανάληψη, να κάνει πολτό τα μυαλά μας. Ξένα συμφέροντα, προδότες, ανανεωτές, παπαγαλάκια, μέτρα, ο απλός κοσμάκης, ο Μανώλης Καψής, η κρίση είναι ευκαιρία κι ο Έλληνας τεμπέλης, οι σατανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, αυτή η ρουφιάνα η Μέρκελ, ο Γιώργος ο χαζός, η αριστερά ευθύνεται επίσης ( επειδή κυβερνά χρόοονια τώρα) …

Τόσα και άλλα τόσα τα κλισέ της κρίσης. Και εντάξει,  την αξιοπρέπεια δεν μπορούμε να την κάνουμε παντιέρα· αυτό το εμπεδώσαμε. Αλλά, τη πλήξη, την κοροϊδία, τη σάχλα;  Αυτή είναι η πραγματική μας κρίση. Στην αρχή πάσχιζαν κάποιοι να μορφωθούν: τί είναι spreads, swaps,psi, g.i. joe, οίκοι αξιολόγησης, ομόλογα… Λες και η κρίση είναι στα νούμερα και όχι θέμα επιλογών και ηθικής. Λες και μπορεί κανείς να κατηγορήσει έναν ολόκληρο λαό ως διεφθαρμένο. Και βέβαια δεν μπορεί. Εκτός και αν…

Εκτός και αν αυτός ο λαός έχει βουτήξει, στην πλειοψηφία του, στη σάχλα, την ψευτιά, την γκλαμουριά και την τσίγκινη ευχαρίστηση, ώστε του έχουν δημιουργηθεί τόσα συμπλέγματα και ενοχές -επειδή ξέρει την ευτέλεια του νέου του lifestyle- ,που είναι  έτοιμος να δεχθεί την κάθε ταπείνωση και το κάθε «τράβηγμα του χαλιναριού».  

Η εξέγερση και η αλλαγή αρχίζει από την πιο μικρή αντίδραση και δραστηριοποίηση μας. Στην γειτονιά, στις πορείες, στις απόψεις και το τρόπο ζωής. Από την απόρριψή όλης αυτής της τηλεαποχαύνωσης που σερβίρεται αφειδώς, από την κατάργηση και γελοιοποίηση όσων μας κρατούν από το να αλλάξουμε ζωή. Ο εγωισμός και η προσποίηση, η πλήξη και η αδράνεια, : αυτά είναι τα πιο αντεπαναστατικά χαρακτηριστικά, αυτοί είναι οι θύλακες που πρέπει να ξανανοίξουν. Εδώ που φτάσαμε,  ας πάμε πίσω στα βασικά, λοιπόν. 

Advertisements