ΚΙ όμως ,δεν βρέχει…

Posted on Ιουνίου 20, 2011

0Στην προσπάθεια τους να υποστηρίξουν την πολιτική τους, τα μέλη της κυβέρνησης προβαίνουν σε σκληρή προπαγάνδα. Με σύμμαχο τα μίντια στήνουν ένα χορό παραπληροφόρησης και εντυπώσεων. Η βασική γραμμή της τακτικής τους εξαντλείται στην επίρριψη ευθυνών στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε τέτοιο βαθμό, που πια μοιάζει με το αστείο της εβδομάδας. Σε κάθε προπηλακισμό που υφίστανται κατηγορούν την συγκεκριμένη παράταξη. Πρόκειται για μια απόλυτη εφαρμογή της πεποίθησης ότι βρέχει, ενώ στην πραγματικότητα τους φτύνουν. Βεβαίως, σκοπός τους είναι να πείσουν πως δεν αποδοκιμάζονται από το λαό, στο σύνολο του, αλλά από ένα μικρό κόμμα, που φυτοζωεί στο 3,5%. Αν η πλατεία Συντάγματος δεν συγκέντρωνε τέτοια πλήθη , θα ήμασταν σίγουροι…για το ποιος ευθύνεται.

Πρωτοδιδάξας της τακτικής είναι ο Αντιπρόεδρος Πάγκαλος. Σε ρόλο προβοκάτορα και «λαγού»: εμπρηστικές δηλώσεις και σφυγμομέτρηση αντιδράσεων. Η κυβέρνηση έχει «δει» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παντού. Σε όλη την Ελλάδα. Τη λαϊκή αντίδραση πουθενά. Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα μόδα. Αντίδραση όχι, πουθενά.

Μετά από Νταλάρα , Πεταλωτή, Γερουλάνο, Λοβέρδο και λοιπούς ήρθε η σειρά του Υπουργού Σηφουνάκη. Μια στάση εδώ.

Νίκος Σηφουνάκης, παντρεμένος με τη Μαρί Δασκαλαντωνάκη. Η σύζυγος του υπουργού είναι η ξενοδόχος που κάλυψε τον Αντιπρόεδρο Πάγκαλο, που εν μέσω κρίσης είχε μείνει στην πανάκριβη σουίτα του ξενοδοχείου της. Η οικογένεια της κυρίας Δασκαλαντωνάκη δραστηριοποιείται στο χώρο των ξενοδοχίων (Όμιλος Δασκαλαντωνάκη, Grecotel). Στην Ηλεία, σε ξενοδοχείο υπερλούξ του ομίλου, 1200 εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι μέχρι πρότινος για σχεδόν ένα χρόνο και σύμφωνα με καταγγελίες εργάζονταν σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Τέλος, ας θυμηθούμε δημοσιεύματα του 2009 για το πόθεν έσχες του ζεύγους, που ήθελαν για 3 τουλάχιστον χρόνια να ξεχνούν να δηλώσουν επιχειρηματικές σχέσεις του ομίλου της συζύγου με την κυπριακή offshore «Beltenco Ltd.».

Χτες, ο Υπουργός Σηφουνάκης δέχθηκε επίθεση: γιουχαΐσματα και χτυπήματα στο αμάξι του. Το θεώρησε βίαιο και βγήκε να διαμαρτυρηθεί στα ΜΜΕ. Για τη βία της οικονομικής πολιτικής πολιτικής που και ο ίδιος όχι μόνο ψήφισε αλλά είναι και μέλος , κουβέντα. Για τη βία της σκοταδιστικής προπαγάνδας των μίντια , πάλι κουβέντα.
Τελικά, φαίνεται ότι βία είναι αυτό που στρέφεται εναντίον αυτών που έχουν τη δύναμη.

Υ.Γ. : Λένε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται…

Advertisements