Μια μάχη στο κέντρο.

Posted on Ιουνίου 15, 2011

0Σήμερα, για όσους δεν το κατάλαβαν, είχαμε μια σύρραξη. Πόλεμος.

Δακρυγόνα, γκλομπς, φράχτες στο κέντρο της Αθήνας, κόσμος περικυκλωμένος από τα ΜΑΤ, ομάδες μηχανόβιων της ΔΙΑΣ να εφορμούν σαν σε μεσαιωνικό πεδίο μάχης, παρακρατικοί χρυσαυγίτες σε άψογη συνεργασία με την αστυνομία. «Κατάσκοποι» ασφαλίτες με κουκούλες που η αντικατασκοπεία τους εντόπισε. Προπαγάνδα από τα ΜΜΕ. Προβοκάτσια , στημένη άψογα από την κυβέρνηση. Στη μέση σε ρόλο άμαχου, «απλού κόσμου» , όσοι ήταν ωσεί παρών και όσοι δεν μπορούσαν να προστατέψουν το εαυτό τους.

Τα μέτωπα πολλαπλά. Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, Καλλιμάρμαρο… και φήμες! Ποιος είδε πόλεμο χωρίς διασπορά φημών! «Αναρχικοί πλακώθηκαν με αγανακτισμένους», «Αναρχικοί πλάκωσαν φασίστες», «Δεν ήταν αναρχικός αυτός που πέταξε τη μολότοφ»…. Είναι νομίζω φανερό ποιούς στόχευε το «χαλασμένο τηλέφωνο».

(Για την ιστορία μπλοκ αναρχικών στο Σύνταγμα ήταν όλοι την ώρα εκεί. Και στα επεισόδια και πριν και μετά. Ας ψάξουν για άλλο παράγοντα που προκάλεσε τα επεισόδια).

Κατά τις 6 είχαμε και ανακωχή. Ζύγισμα, τί έγινε, τί θα γίνει; Το κίνημα κάποιοι προσπάθησαν να το απομαζικοποιήσουν. Δεν ξέρω τί ιδεολογίας ήταν. Κάποιοι πιάστηκαν … με ταυτότητες υπηρεσιακές…. Ήταν λάθος. Δεν μπορείς να πετάς μολότοφ, στο Σύνταγμα. Βούτυρο στο ψωμί των σωμάτων ασφαλείας.

Προσοχή , όμως: Δεν μπορεί να μιλάμε για υπαιτιότητα των διαδηλωτών για τα επεισόδια, όταν η αστυνομία επιτίθεται. Αυτά δεν μπορεί να είναι καταδικαστέα. Σήμερα το κλίμα ήταν τρομοκρατικό. Όλη η συγκέντρωση περικυκλωμένη, χημικά και ξύλο. Ως συνήθως αδιακρίτως. Κινήσεις καθαρά για εκφοβισμό πολιτών. Όσων ήταν και όσων θα ήθελαν να είναι εκεί.

Η τρομοκρατία δεν μπορεί να περάσει. Ο πόλεμος αυτός πρέπει να λήξει, και ο λαός δεν μπορεί να χάσει. Η βία δεν είναι λύση, θα γίνει , όμως, άμυνα των δαρμένων – πεινασμένων – αγανακτισμένων . Και το κρίμα στο λαιμό τους.

Advertisements