7 ημέρες.

Posted on Μαΐου 14, 2011

0
Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 1η

Σήμερα είχαμε ταραχές στους δρόμους πάλι. Η ομάδα Ειρήνης του κράτους έσπευσε στο κέντρο να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Σε λίγη ώρα είχε πετύχει το σκοπό της. Συνήθως έτσι γίνεται. Έπειτα για λίγες μέρες κανείς δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί για τίποτα.

Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 2η

Περίεργο. Σήμερα είχε ξανά κόσμο στο δρόμο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Εκτός του φόβου, η παρακολούθηση των κρατικών λειτουργών Διαφάνειας δυσχεραίνει τη συνεννόηση με ηλεκτρονικά μέσα. Και ας μην γινόμαστε αστείοι, από κοντά τέτοιες συναντήσεις έχουν χρόνια να γίνουν. Από εκείνη την επιχείρηση (πόσο χρόνια πάνε; Ή μήπως είναι μέρες;) που μαζί οι ομάδες Διαφάνειας και Ειρήνης είχαν εξαρθρώσει «επικίνδυνα για τους πολίτες και τη δημοκρατία άτομα». Τίποτα έκτοτε δεν ακούστηκε γι’ αυτούς.

Τέλοσπαντων, σήμερα ξαναβγήκαν κάποιο τρελοί. Ζητούσαν λέει δικαίωμα γραφής. Να το πάρουν πίσω. Που το θυμήθηκαν; Πριν κάποιους μήνες (ή μήπως ήταν χρόνια) η κυβέρνηση απαγόρεψε στους πολίτες να γράφουν οτιδήποτε σε χαρτί. Κάθε σκέψη έπρεπε να καταγράφετε σε ηλεκτρονικά μέσα. Το δωρεάν ίντερνετ που παρεχόταν σε όλους και το ότι ήταν ένα οικολογικό μέτρο μας ενθουσίασε όλους. Ωστόσο, κράτησα αυτό το μικρό τετράδιο και ένα μολύβι, κρυφά. Και τώρα γράφω. Γιατί όμως;

Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 3η

Μάθαμε για τρεις νεκρούς στα χτεσινά επεισόδια. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , είπαν πως πρόκειται για άτομα περιθωριακά, κλέφτες, ίσως ακόμα και Ξένους! Πάντως, αυτό το τελευταίο το απέκλεισαν, γιατί οι δυνάμεις Ειρήνης πέρυσι (ή μήπως πριν ένα μήνα;) είχαν διώξει και τον τελευταίο Ξένο από τη χώρα.

Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 4η

Κάτι τρομερό συνέβη. Ένας περιθωριακός, μάλλον σύντροφος των χθεσινών συλληφθέντων, από μια ταράτσα πέταξε μια πέτρα σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο της ομάδας Περιπάτων, που φρόντιζε για την ασφάλεια των δρόμων του κέντρου. Ο υπουργός Δημόσιας Ηρεμίας καταδίκασε τη βία , απ’ όπου κι αν προέρχεται. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία δήλωσε αηδιασμένη από την πράξη, που επίσης καταδίκασε.

Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 5η

Ακόμα κανένα νέο από τον χθεσινό περιθωριακό. Να ξέφυγε;

Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 6η

Ακόμα τίποτα για τον περιθωριακό. Καλά τα κατάφερε. Εγώ , όμως , τί κάνω εδώ; Κρυμμένος να γράφω σ’ αυτό το χαρτί. Πώς το κατάφερε εκείνος, σίγουρα ήταν τρελός. Έστω και μια στάλα λογικής να είχε δεν θα το έκανε. Ο ηλίθιος. Όμως, ξέφυγε. Δεν το έχουν πιάσει. Σίγουρα τώρα θα κρύβεται κι αυτός κάπου, όμως εκείνος θα γελά πίσω απ’ την πλάτη τους.

Έτος 1***, του μήνα 1, ημέρα 7η

Τον έπιασαν. Το έμαθα στην πρωινή προσευχή στη δουλειά. Το ανακοίνωσαν. Λυπήθηκα πολύ. Γιατί; Τί είχα πιστέψει; ότι θα κατάφερνε κάτι; Αφού το είχα προβλέψει, ήταν ένας ηλίθιος, δήθεν γενναίος. Σίγουρα δεν θα ακούσουμε γι’ αυτόν ξανά. Τ α ήθελε , όμως, και τα έπαθε. Πρέπει κάποιες φορές να είμαστε και λογικοί. Από σήμερα παύω να γράφω. Τί καπρίτσιο κι αυτό! Εξάλλου σώθηκε και το χαρ

Advertisements