Θα παρελάσεις.

Posted on Μαρτίου 25, 2011

7Στην πορεία σου θα έχεις βήμα, που θα παίρνει το ρυθμό από τη σφυρίχτρα άλλου. Ενίοτε, θα βαράς και το πόδι όταν σου πουν. Θα στοιχίζεσαι πίσω από άλλους και θα βλέπεις το κεφάλι του μπροστινού σου: όχι το δρόμο.

Θα κάθεσαι μόνο σε σειρά. Θα παίρνεις το λόγο…αν σου προσφερθεί. Θα επαφίεσαι στη φιλελευθερία του προϊσταμένου σου. Το θέμα συζήτησης δεν θα το βάζεις εσύ. Θα σου το «προσφέρουν». Και αδιάφορο , καθώς θα σου είναι, θα ζουλήξεις κάθε ικμάδα δημιουργικότητας για να γράψεις στις εξετάσεις σου. Θα πεισθείς να ενδώσεις στο ψυχωτικό και σχιζοφρενικό διάβασμα για μια αμφίβολη ανώτερη (sic) εκπαίδευση. Για παιδεία…ούτε λόγος.

Θα πρέπει να μάθεις να διασκεδάζεις. Τί διάολο, φοιτητής θα είσαι; Και εδώ οι εναλλακτικές σου δεν είναι πολλές. Διασκέδαση = ποτό + γκόμενα+ μουσική.

Δουλεία; Δεν θα βρεις δουλειά; Δεν μπορείς α είσαι βάρος της κοινωνίας ( το αντίστροφο είναι ανεκτό). Μοιραία έχεις πέσει πια στη φάκα: είσαι προετοιμασμένος για εκεί ακριβώς που σε προόριζαν. Τί νόμιζες μαλάκα; Χρειάζονται εργάτες, πρόθυμοι, υποτακτικοί, εκπαιδευμένοι.

Άσε τους έρωτες. Το φύλο σου θα το αφήσεις έξω από τη ζωή σου. Θα εξαρτηθείς τόσο από το χρήμα και – συνεπώς- τη δουλειά σου, τις υποχρεώσεις και τα στερεότυπα ( γάμοβαφτίσια, να ‘σαι «καλό παιδί» κλπ) που θα γίνεις ένα άφυλο βαμπίρ. Στον εργασιακό σου χώρο θα είσαι ουδέτερο.

Τραγική ειρωνεία: Τα «απόστρατα μοντέλα» με ευκολία ξεστομίζουν » Αυτή η νέα γενιά, τστστσ

Advertisements
Posted in: Uncategorized